giovedì 6 giugno 2013

Fettine di tacchino in salsa di zucchine e Gorgonzola - Felii de curcan in sos de dovlecel si Gorgonzola - Turkey Cutlets in Gorgonzola and zucchini sauce



  ingredienti :

2 fette molto sottili di petto o coscia di tacchino
100 gr Gorgonzola ( dolce )
1 zucchina
4 cucchiai latte
1 cucchiaino di olio

sale

Per prima mettiamo il formaggio con il latte in un piatto fondo.

In una padella mettiamo l'olio e quando la padella e molto calda anche la carne. Facciamo cuocere da tutte due le parti  e mettiamo la carne in una teglia da forno scaldata, nel forno riscaldato ma spento. Solo per tenerla al caldo.

Lavate e mondate la zucchina e la grattuggiamo, aggiungiamo un pizzicco di sale e la lasciamo a spurgare mentre prepariamo la carne.

Nella stessa padella dove abbiamo cucinato la carne versiamo le zucchine grattuggiate e le facciamo rossolare 5 minuti, per perdere tutto il liquido, devono essere morbide.

Adesso aggiungiamo il Gorgonzola con il latte e mescoliamo bene metre il formaggio si scioglie.

Versate la salsa zucchine e Gorgonzola sulle fette di carne e servite caldo.


in romana  
 ingrediente :

2 felii de pulpa de curcan taiate foarte subtiri (de catre macelar ) ca pentru snitele
100 gr Gorgonzola ( de preferat dulce )
1 dovlecel mai maricel
vreo 4 linguri de lapte
1 lingurita de ulei

sare

Incepem prin a pune Gorgonzola la inmuiat in lapte, intr-un castronel punem brinza sfarimata sau taiata cutitul (dupa plac) si vrsam atita lapte cit sa o acopere dar fara sa o scufundam in lapte . Amestecam putin si lasam caci ea in timp se va inmuia si se va topi putin in lapte . Totul la rece ,NU puneti pe foc sau la alta sursa de caldura.

Intr-o tigaie (care nu se lipeste ) punem uleiul si cind e tigaia incalzita adaugam feliile de carne. In functie de soiul carnii si de modul in care e taiata ( mai groasa sau mai subtire) timpul de coacere / frigere va fi mai lung sau mai scurt. Prajim carnea pe ambele parti.

In acest timp spalam dovlecelul , ii taiem capete si il radem pe razatoarea cea mare . Presaram putina ( doar un praf) sare si il lasam asa pina cind e gata carnea .

Scoatem carnea prajita pe ambele parti din tigaie si o punem intr-o tava in cuptorul incalzit bine ( si tava sa fie calda) dar stingem focul in cuptor cind introducem carnea o tinem la loc caldut nu o coacem .

In tigaia in care am prajit carnea punem dovlecelul ras ( si scurs in pumn de apa pe care o lasa din cauza sarii). Il calim usor pina cind se inmoaie si tot lichidul s-a evaporat.

Acum adaugam Gorgonzola cu tot cu lapte peste dovlecel in tigaie si amestecam bine, vom obtine un sos cremos .

Tragem tigaia de pe foc si varsam sosul peste feliile de carne caldute.



english

ingredients :
2 turkey Turkey Cutlets ( breast or leg, they should be  thin)
100 gr Gorgonzola cheese ( sweet)
1 zucchini
4 tablespoon milk
salt
1 teaspoon oil

Put the Gorgonzola cheese with milk in a bowl .
Gratted zucchini and add a pinch of salt, not to much because the Gorgonzola it is enough.
Put a teaspoon of oil in a large sauté pan . Heat over high heat. Place the turkey in the hot pan. Let cook a few minutes on each side. The outside should be nicely browned and the inside fully cooked.
Put the meat in a hot oven pan inside the preheated oven and turn the oven off. Let keep it warm until prepare the sauce.
Put the zucchini in the same pan ( the same where we allready cook the turkey) and saute for arround 5 minutes. Add the Gorgonzola to the pananfd allow the cheese to melt, mix with the zucchini.
Pour this sauce over the turkey and serve warm.