mercoledì 8 febbraio 2012

Vegan Brownies - Negresa de post




ingredienti :

3 bicchieri* farina
1 1/2 bicchiere zucchero semolato
3 cucchiaini caffè istantaneo Nescafé
2 cucchiaini lievito in polvere per dolci
5 cuchhiai cacao (meglio zuccherata)
un pizzico di sale
Rum e vaniglia aroma per dolci (alcune gocce, meno di 1/2 fialetta ogni aroma)
2 cucchiaini aceto di mele o di vino bianco
1/2 bicchiere olio ( ho usato olio di semi di girasole)
2 bicchieri di acqua

zucchero a velo

* il mio bicchiere = 250 ml (acqua)

Scaldate il forno a 180°C. Imburrate e infarinate una una teglia 28.5 cm *18.5 cm

Amalgamate in una ciotola gli ingredienti solidi ( farina, zucchero. lievito per dolci, sale, Nescafé e cacao) e in un altra gli ingredienti liquidi (acqua, aceto e olio). Versate il liquido e frullate con il frullatore fino ad ottenere un composto molto omogeneo e senza grumi. Aggiungete le aromi per dolci e mescolate bene.
Versate il composto nella teglia.
Infornate a 180°C fino quando la superficie risulta asciutta, fatte la prova stecchino e togliete dal forno se il stecchino risulta asciutto. Non lasciate nel forno di piu', il dolce deve essere cotto ma un po' umido senza essere colloso.
Lasciate raffreddare e tagliate a cubetti, spolverate di zucchero a velo.



in romana

Reteta de pe blogul Zahar si Sare

3 cani* faina
1 1/2 cana zahar
3 lingurite ness
2 lingurite rase praf de copt (in original a folosit bicarbonat )
5 linguri cacao
un praf sare
esenta vanilie si rom ( nota mea: dupa gust )
2 lingurite otet
1/2 cana ulei de floarea soarelui (in original era de masline)
2 cani apa

zahar pudra

* eu am folosit ca si unitate de masura un pahar cu un volum de : 250 ml (apa)

Incalzim cuptorul la 180°C. Ungem o tava de 28.5 cm *18.5 cm si o presaram cu faina.

Amestecam intr-un castron toate ingredientele solide ( faina cernuta, zahar, praf de copt, sare, ness si cacao )si separat ingredientele lichide (apa, ulei si otet). Varsati ingredientele lichide peste cele solide in timp ce amestecti (de preferat cu mixerul ). Cind am obtinut un amestec omogen, fara cocoloase, adaugam esenta de vanilie si rom dupa gustul nostru.
Varsam compozitia in tava unsa si presarata cu faina sau acoperita cu hirtie de copt.
Coacem la 180°C. Nu coaceti peste masura, imediat ce vedeti ca s-a uscat la suprafata faceti proba cu scobitoarea si daca scobitoarea iese curata scoatei tava din cuptor. Lasati sa se raceasca si taiati cuburi.

Presaram cu zahar pudra dupa ce s-a racit.
Prajitura trebuie sa fie usor umeda cum se vede si in poza dar nu cleioasa, timpul de coacere - in functie de cuptorul vostru - este foarte important.



english

3 cups* all-purpose flour
1 1/2 cups sugar
3 teaspoons instant coffee ( Nescafé )
2 teaspoons baking powder
5 tablespoons cocoa
a pinch of salt
vanilla and rum essence
2 teaspoons apple or white wine vinegar
1/2 cups sunflower oil
2 cups water


powder sugar

* 1 cup = 250 ml (water)

Preheat the oven to 180°C. Use a 7 * 11 inch baking pan (28.5 cm *18.5 cm )

Stir together in a large bowl flour, sugar, cocoa powder,instant coffee, baking powder and salt . Pour liquid ingredients ( mix together water, oil and vinegar). Mix until well blended. Add rum and vanilla essence.
Spread in the baking pan ( already greased and floured or line the baking pan with parchment).

Bake at 180°C until the top is no longer shiny, don't bake too much. It’s done when a toothpick inserted in the tallest part comes out clean.

Leave to cool before cutting into squares and dust with powder sugar.