sabato 15 gennaio 2011

Sarde fritte a linguata - Sardine prajite "a linguata" - Fried sardines "a linguata "


ingredienti :
sarde
aceto di vino bianco
farina
olio di oliva extravergine
sale

- puliamo le squame delle sardine, tagliamo la testa e apriamo le sardine lungo la pancia fino alla coda, le puliamo e togliamo le lische e le spina ( se le sarde sono piccole rompendo la testa viene via anche la spina con le lische), laviamo il pesce
- versiamo l'aceto di vino bianco (senza far affogare il pesce ) e le lasciamo per 30 minuti
- le asciughiamo, infariniamo e friggiamo nel olio molto caldo per pochi minuti da ogni parte

in romana

ingrediente :
fileuri de sardine ( desfacute ca o carte, si se pastreaza coada )
otet de vin alb
faina
ulei de masline
sare

- spalam sardinele si le cuatam de solzi,le taioem capul si le despicam pe burta pina la coada, le scoatem matele, desfacem cu grija oasele subtirele impreuna cu sira spinarii de pe carnea pestelui in asa fel incit sardina sa rezulte fara oase si deschisa ca o carte, cind ajungem linga codita taiem sira spinarii si pastram coada,
- le spalam, uscam si le punem intr-o farfurie, turnam otet peste ele ( fara sa le inecam in otet), le lasam minim 30 minute
- le scoatem si le uscam apoi le trecem prin faina si le prajim in uleiul incins
- le saram la sfirsit


english

Ingredients
filleted sardines,
white vine vinegar,
flour,
extra virgin olive oil,
salt

- wash and dry up the sardines
- put them in a bowl and cover with vinegar and soak for 30 min.
- dry them on paper towels
- flour it and fry in hot oil
- salt only at the end

domenica 9 gennaio 2011

WHB #265 Quenelle di polenta e verza - Quenelle de mamaliga si varza - Polenta and cabbage quenelle




200 gr polenta già pronta ( cotta )
200 gr verza
sale, olio, pepe
formaggio ( scamorza affumicata )

Tritate la verza e saltatela in padela con olio e sale. Quando diventa morbida aggiungete il pepe e versatela nella polenta e mescoliamo. Con 2 cucchiai si da la forma alle quenelle . Le mettiamo in una pirofila, aggiungiamo il formaggio a picoli cubetti o grattugiato e inforniamo solo fino quando il formagio si scioglie.



WHB #265


e links:
Kalyn di Kalyn's Kitchen




in romana


200 g mamaliga
200 g varză
sare, ulei, piper
caşcaval afumat

Se taie varza si se amesteca într-o tigaie cu ulei şi sare, o lasam sa se inabuse la foc mic si acoperita cu capac, amestecind des , pina cind se inmaoie. Aadaugăm piper şi o varsam in castronul cu mămăliga gata fiarta si usor racita, amestecăm. Cu ajutorul a 2 linguridam forma tipica de quenelle dar se pot pregati si cu mina. Le èunem intr-o tava si peste ele adaugam cascavalul ras sau taiat cubulete.Lasam tava la cuptor doar pina cind se inmoaie cascavalul.


english

200 g ready-made polenta (cooked)
200 g cabbage
salt, oil, pepper
smoked cheese

Chop the cabbage and toss in a pan with oil and salt. When it becomes soft, add pepper and pour in the polenta and stir. With 2 spoons form the quenelles. Put them in a pan, add the cheese grated or cut into little cubes and bake until the cheese melts.