lunedì 20 settembre 2010

Pasta con peperoni e acciughe - Paste cu ardei si ansoa - Pasta with red pepper bell and anchovies


ingredienti x 2:

1 peperone rosso
una manciata di olive
un paio di acciughe sott'olio
olio, sale , un spicchio d'aglio
160 gr pasta


In un cucchiaio di olio extravergine d’oliva ho fatto appassire brevemente l’aglio intero e schiacciato. Ho aggiunto le acciughe ott’olio e un peperone rosso tagliato a listerelle e una manciata di olive a pezzetti. Ho lasciato cuocere a fuoco lento e tegame incoperchiato.
Nel frattempo ho lessato la pasta e quando era pronta l'ho scolato e condito con il sugo.

in romana

Ingrediente 2:

1 ardei roşu
un pumn de masline
citeva fileuri de anşoa în ulei
ulei, sare, un căţel de usturoi
160 g paste fainoase


Într-o lingura de ulei de măsline am incalzit putin catelul de usturoi strivit. Am adăugat fileurile de anşoa şi ardeiul roşu tăiat în fâşii şi măsline tocate. Am lasat pe foc mic si acoperit cu capac sa se inabuse.
Intre timp am fiert pastele iar cind au fost gata si leam scurs le-am amestecat cu sosul.


english

ingredients x 2:

1 red peppers
olives
2-3 anchovies in oil
oil, salt, a clove of garlic
160 g pasta


In a tablespoon of olive oil I did briefly fry whole garlic only crushed. Add the anchovies and the red pepper cut into strips and a handful of chopped olives. Let it simmer covered.
Meanwhile I boiled the pasta and when ready I drained and seasoned with the sauce.