mercoledì 18 marzo 2009

Polpettone romeno in crosta - Drob de carne in crusta de aluat - Romanian similar haggis recipe in pie crust, my way



polpettone:

400-500 gr carne macinata ( o fegato, cuore, reni, polmoni e fegato di maiale o di agnello oppure fegatini , cuori e durelli di pollo)
1/2 finocchio
1 carota
1 cucchiaino cipolla tritata
sale, pepe, la barba del finocchio tritata
2-3 uova

l'impasto :

15 cucchiai acqua fredda
7 cucchiai olio
un pizzico di sale
1 cucchiaino lievito in polvere
farina quanto basta per ottenere un impasto morbido ed elastico


- in una padella lasciamo scaldare con un po' di sale il finocchio e la carota a cubetti, a fuoco basso soltanto fino quando diventano un po' morbidi, aggiungiamo la cipolla e la carne e rosoliamo tutto fino quando la carne cambia il colore e diventa più bianca
- aggiungiamo sale, pepe e la barba del finocchio tritata o aneto
- lasciamo che la carne si raffredda e aggiungiamo le uova sbattute
- in una teglia da plum cake imburrata e infarinata mettiamo la sfoglia del impasto e versiamo il ripieno
- copriamo tutto con la pasta avanzata
- inforniamo tutto a 180 ° C fino quando diventa dorato
si lascia a raffreddarsi prima di affettarlo


in romana :

aluatul :
15 linguri de apa rece
7 linguri ulei
1 lingurita de praf de copt
faina cit cuprinde ca sa obtinem un aluat elastic si moale ( dar nu lipicios)

umplutura drob de carne:

400-500 gr carne tocata ( sau inima, plamini, rinichi si ficat de porc sau miel sau chiar inimioare, ficat si pipote de pui)
1 limgurita de ceapa tocata
1 /2 fenicul
1 morcov mare ( sau 2 medii )
2-3 oua (depinde cit sunt de mari)
sare, piper si frunzulitele de la fenicul tocate sau marar

- taiem in cubulete morcovul si feniculul si le punem intr.o tigaie la foc mic, saram si lasam pina se inmoaie putin ( fara ulei sau alte grasimi si amestecind din cind in cind), adaugam ceapa, carnea si condimentele si amestecam pe foc pina cind carnea se albeste usor
- adaugam frunzele de la fenicul sau marar si lasam carnea sa se raceasca
- adaugam ouale batute
- pregatim aluatul si intr-o forma de chec unsa cu unt si infainata asezam o parte din aluat intins in foaie
- varsam umplutura si acoeprim cu restul de aluat .. dc va mai ramine puteti coace si niste biscuiti ornamentali din aluat
- coacem la 180 °C pina cind va avea o culoare aurie
- lasam sa se raceasca si apoi taiem

english :

dough:
15 tablespoons cold water
7 tablespoons oil
1 teaspoon baking powder
flour add how much you need to obtain a soft elastic dough (not sticky)

meat filling:

400-500 grams minced meat ( or pig or lamb heart, kidneys, lungs and the liver or only chicken liver, hearts and gizzards )
1 teaspoon chopped onion
1/2 fennel
1 large carrot (or 2 medium)
2-3 eggs
salt, pepper and chopped fennel or dill

- Carrot and fennel cut into cubes and cook them in a pan fat free, add onions, meat and spices and stir since the meat is slightly whiten
- Add fennel or dill leaves and let the meat cool
- Add the eggs
- Prepare the dough and shape into a grease and flour pan, a plum cake style.
- Add the filling and cover with the rest of the dough..
- Bake at 180 ° C until golden
- Leave to cool and then cut