lunedì 3 marzo 2008

Risotto con scamorza affumicata al odore di rosmarino - Risotto cu cascaval afumat cu aroma de rosmarin


per 2


150 gr. di riso
50 gr. di scamorza affumicata
vino bianco
olio o burro
rosmarino tritato
1/4 cipolla
brodo di verdura



Rosoliamo la cipolla nell'olio o burro, aggiungiamo il riso e lo facciamo tostare, aggiungiamo il vino bianco e lo facciamo sfumare. Cuociamo il riso aggiungendo del brodo bollente. Dopo 15 minute aggiungiamo il rosmarino tritato e la scamorza a cubetti mescoliamo per l'ultima volta e spegniamo il fuoco.



in romana :


pentru 2 persoane

150 gr. orez
50 gr. cascaval afumat ( scamorza affumicata)
vin alb
ulei /unt
rozmarin tocat
1/4 ceapa
supa de legume



Se caleste ceapa in ulei sau unt, se adauga orezul si se caleste pina devine usor transparent. Se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore alcoolul. Se adauga incet incet supa fierbinte, cu polonicul. Se amesteca si cind scade se mai adauga un polonic. Dupa 15 minute ( orezul trebui sa fiarba cca 17-19 minute de obicei ) se adauga rozmarinul tocat ( nu puneti mult dc e proaspat caci e ff puternic parfumat) si apoi cascavalul afumat taiat cubulete, amestecati pentru ultima oara si inlaturati cratita de pe aragaz.