sabato 15 marzo 2008

Dalla "savarina" a una dolce innovazione - Din savarina prajitura inventata


la ricetta delle savarine è qui


sforniamo, lasciamo raffreddare e tagliamo in due
ogni metà sarà sciroppata ( acqua, zucchero e rom) e lasciate in frigo per un paio di ore
mettiamo sopra ogni metà marmellata di arance , sopra cioccolato sciolto e poi della pana montata e sopra la panna cioccolato al latte sciolto .


in romana :


din savarine am incercat sa reinventez o prajitura care seamana cu muulte prajituri si cu nici una in final :D
savarinele coapte , racite si taiate in jumatati se aseaza toate jumatatile cu taietura in sus pe platou
insiropate cu apa+zahar+rom si lasate la frigider
se scot din frigider si se ung cu gem de portocale ( nu foarte perfect)
se topeste ciocolata amara si se toarna pe jumatati peste gem ...
se bate frisca si se pune un mot de frisca peste ciocolata
se topeste putina cioco cu lapte ( si alune era a mea) si se mizgaleste peste frisca