giovedì 26 aprile 2007

Riso al gorgonzola e pere - Orez cu Gorgonzola si pere


facciamo un risotto classico con :
160 gr riso
2 cucchiai olio/ burro
brodo
1 pera
sale
formaggio Gorgonzola

la pera sbollentata nel brodo e poi una parte aggiunta nel risotto e l'alta per guarnire alla fine


in romana:





Se face un risotto clasic ( orezul se caleste in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt - eu nu pun dar asta nu inseamna ca nu trebuie pusa , apoi se toarna supa de legume care fierbe incetisor pe un alt ochi de la aragaz )
Eu am pus pt 2 portii:
160 gr orez
2 linguri de ulei
supa cit a fost nevoie ( cam 1 litru si ceva )
1/2 de para caci era imensa .... am pus-o la oparit in supa si am scos-o cind s-a inmuiat putin .. apoi am taiat-o felii si am calit-o in tigaia de teflon cu 1 lingurita de ulei ...
Gorgonzola cam de 2 degete latime, taiata cubulete 
cind risotto a fost gata am stins focul si am adaugat Gorgonzola ..
apoi cind am servit in farfurie am ornat cu felii de para