mercoledì 21 novembre 2007

Involtini di bieta ripieni di pesce - Sarmale din frunze de sfecla cu peste






ingredienti.
- bieta ( spinaci, scarola ..)
- sgombro lessato
- 1 cucchiaio di pan grattato
- tazza di brodo vegetale ( cca 300 ml )
- 1 cucchiaio si olio
- sale, aglio
- succo di 1 limone/ yogurt,
prezzemolo o aneto fresco

la verdura sbollentata e scolata si riempie con il pesce + il pangrattato ,chiudiamo a involtino e adagiamo nella teglia con il brodo, l'olio, aglio, sale..

al forno già caldo per alcuni minuti (20-30) al 180° C-200°C .

si serve con succo di limone o yogurt e guarnito con prezzemolo o aneto fresco


in romana:


Eu le-am facut cu frunze de sfecla 
Pestele folosit de mine era sun fel de macrou de mediterana, cu dimensiuni mai mici dar se poate folosi orice peste va place voua ... 

ingrediente : 
frunze de  sfecla
peste fiert in supa de legume ( eu am folosit macrou ) 
1 lingura de pesmet 
1 ceasca de supa ( la 300 gr de peste fiert ) 
1 lingura de ulei sare, usturoi 
 zeama de lamiie 
 iaurt,
 patrunjel si /sau marar verde 

- am oparit frunzele apoi el-am scurs 
-  pestele se fierbe peste in supa de legume : ceapa, morcov

 - pestele  fiert se scurge de supa, se curata de oase si carnea lui se striveste cu furculita, se adauga putina supa si la sfirsit putin pesmet ca sa mai traga din lichid si sa lege usor pestele 
- am intins pe o farfurie  frunza si am pus cu lingura umplutura apoi am impaturit aproximativ ca o sarma
- o frunza oparita am tocat-o marunt si am pus-o pe fundul vasului impreuna cu uleiul, usturoiul si supa - am asezat apoi sarmalele si am dat la cuptor sa se coaca la foc maricel cca 20-30 min.Se pot fierbe si la aburi 10-15 minute sau mai mult depinde de frunzele folosite 

la sfarsit iaurt ..patrunjel, marar