Crostata cacao e cocco - Tarta ( crostata) cu crema de cacao si cocos







Ingredienti:
frolla:
200 gr farina
100 gr burro
1 albume

ripieno:
2 tuorli
100 grzucchero
50 gr cacao amara
50 gr farina
100 ml latte
100 grburro
100 gr coccos grattugiato
1 albume

facciamo la frolla , lo lasciamo a riposare e 2/3 lo stendiamo... versiamo anche il ripieno.. con il resto del impasto facciamo delle striscie sopra . Inforniamo a 180-200 °C per 30 min


in romana:





Reteta chiar daca " aduce " cu multe ate retete clasice de tarta imi apartine .. adica e dupa mintea si cu ce aveam in casa..
Ingrediente:
aluat:
200 gr faina
100 gr unt/margarina
1 albus de ou
crema :
2 galbenusuri
100 gr zahar
50 gr cacao amara
50 gr faina
100 ml lapte
100 gr unt/margarina
100 gr cocos ras
1 albus de ou

Se face aluatul si se lasa sa se odihneasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema albicioasa si spumoasa... Se pune la topit untul se da de pe foc si se adauga laptele, faina si cacao .. se amesteca bine de tot . Se adauga cocosul si se amesteca totul bine impreuna cu zaharul frecat cu galbenusurile si la urma albusul batut spuma ( al meu n-a fost chiar intepenit ). Din aluat (3/4) se intinde o foaie care se aseza pe fundul tavii ( eu am folosit forma de tort). Se toarna crema si se acopera cu restul de aluat taiat in fisii si asezate ca un gratar. Se pune la cuptor , in cuptorul incalzit deja ... la 180-200 °C pt .. 30 min cred ... acum e in cuptor. Poze de la pregatirea pina la cuptor si mai tirziu cu tarta gata iar pe seara cu felia ...

Ravioli radicchio e speck - Ravioli cu radicchio si speck


salsa e ripieno:
radicchio
2 fette speck
burro/olio

pasta ( 10 ravioli):
100gr farina
1 uovo
sale

radicchio , speck e burro/olio saltatao nella padella
prepariamo la sfoglia per i ravioli, stenfiamo, riempiamo con una parte del ripieno.
gli chiudiamo e gli facciamo cuocere nell'acqua salata
scolati e versati nella padella con il resto del ripieno




in romana:





Ingrediente :
umplutura si sos :
radicchio
2 felii de speck
unt cit o nuca

pasta ( 2 persoane= 10 ravioli):
100gr faina
1 ou
sare

Am taiat radicchio felii marunt si l-am pus sa se caleasca in tigaie cu 1 lingura de ulei. Am mai amestecat din cind in cind .. nu se pune sare caci e speck-ul sarat. Cind e gata innabusit, s-a inmuiat se adauga si speck-ul taiat subtirel. Am facut foaia din faina si ou , am intins cit de subtire posibil. Am taiat patrate ( pt ca voiam sa iasa toate de aceeasi masura), am pus umplutura cu lingurita in mijlocul patrtului de pasta, am asezat alta pasta deaspura si am strivit bine intii cu mina sa iasa aerul si apoi cu dintii de la furculita sa fiu sigura ca stau lipiti si nu se desfac la fiert. Am pus la fiert o oala mare cu apa, sare si 2 picaturi de ulei. Cind apa clocotea am dat focul mic, apa sa ramina la temperatura maxima dar sa nu clocoteasca ca sa nu desfaca ravioli. Am pus pasta cu grija in apa ( chiar dc se lipesc unii de altii nu incercati sa ii desfaceti voi caci se vor rupe, in apa se desfac singuri !) . Dupa 1-2 min maxim i.am scos cu spumiera si i-am pus in tigaia cu restul de umplutura si untul.Din nou la foc , amestecati cu mare grija .. mai mult prin miscarea tigaii NU amestecati cu lingura !!

Lasagna gialla :patate, verza e brie - Lasagna galbena : cartofi, varza si brie


Ingredienti per la sfoglia :
250 gr farina 00
50 gr farina di mais
3 uova
sale
ripieno:
1/2 verza (400 gr )
6 patate (300 gr)
100 gr formaggio brie
1 salsicia( 100 gr)
sale, pepe, olio,burro/margarina

Impastiamo e lasciamo a riposare. Stendiamo la sfoglia . Io ho messo in mezzo a due sfoglie foglie di prezzemolo.
Le patate lesse tagliate in fette . La verza brasata con olio, sale e poca acqua delle patate. Sale e pepe
La salsiccia in padella con 1 cucchiaio d'acqua , aggiungiamo la verza brasata . In una teglia unta mettiamo la sfoglia sbolentate . Foderiamo il fondo della teglia con uno strato di lasagne sbolentate e rafredate, uno strato di patate, verza, salsiccia e formaggio .. e cosi' fino alla fine , l'ultimo sara un strato di pasta , fiocchio di burro/margarina .La teglia coperta con aluminiu infornata per 25-30 min e per altre 10 min scoperta. Lasciamo altre cca 15 min prima di tagliarle.

in romana:

Ingrediente pt foi : 250 gr faina 00 50 gr malai 3 oua sare ingrediente pt umplutura: 1/2 de varza creata (400 gr ) 6 cartofi mici (300 gr) 100 gr brinza brie 1 cirnat proaspat ( 100 gr) sare, piper, ulei, unt/margarina si alte cca 50 gr faina pt plaseta si pudrat foile Se face un aluat din faina, malai, uale batute si un praf de sare. Se intind foi subtiri si nu neaparat mari ci sub forma de "servetele " ca pt lasagna . Eu am pus in foile pe care le-am folosit deasupra citeva frunze de patrunjel proaspat din balcon. Am indoit foaia si am intins-o asa.. frunza a ramas in mijloc ca o hirtie cu model. ( ideea e de pe forumul italian ). Separat se fierb cartofii curatati de coaja si taiati felii subtiri cca 5-7 min cit sa intre furculita in ei dar sa nu fie fierbi de tot. Varza taiata marunt se innabuse cu ulei, sare si 2 polonice de apa fiarta ( eu am folosit apa de la cartofi ). La sfirsit am pus piper . La inceput se inabuse cu capacul pus , mai la urma se ridica capacul si se amesteca mai des .. ca sa se evapore apa si sa nus e lipeasca varza. Cirnatul curatat de pielita se caleste in tigaie cu 1 lingura de apa pina incepe sa se albeasca si apa se evapora . Se adauga la varza. Se pregateste tava unsa cu ulei. Pe aragaz se pune la fiert o oala cu apa cu sare si putin ulei si linga un castron cu apa rece. Foile se pun pe paleta cu gaurele pt luat spuma si se introduc in apa clocotita ( care fierbe la foc mic ) si imediat se scoate si se introduce in castronul cu apa , se csoate cu grija cu mina ( nu frige) si se intinde direct in tava ( in mod noprmal ar tb lasate la scurs pe servetul de in .. dar foaia asta cu malai e mai delicata , se rupe ff usor). Se aseaza un start de foi apoi unul de cartofi, varza , cirnat si bucati de brinza .. si tot asa pina se termina cu un strat de foi ( la mine cele cu model ). Se pun bucatele de unt/ margarina din loc in loc si se acopera taca cu folei de aluminiu. Se da la cuptor pt 25-30 min acoperita si apoi pt alte 10 min fara folie ca sa se rumeneasca . Se mai lasa cca 15 min afara din cuptor cind sunt gata pina sa fie servite. * pt fetele care vor sa faca foile cu masina.. a mea are maximul pt foaia subtire la nr 7 , am mers numai pina la 6 dar e prea<>

Torta di mele - Placinta cu mere (de post)


ingredienti :
400 gr farina
200 gr margarina/burro
7 cucchiai d'acqua
1 cucchiaio aceto

biscotti sbricciolati o semolina

4 mele tagliate a pezzi
2-3 cucchiai cannela
uvetta, noci

- impastiamo e lasciamo a raffreddarsi 30 min nel frigo.
- dividiamo l'impasto e prima parte lo stendiamo e lo mettiamo nella teglia infarinata e imburrata ( 26*26 cm) .
- aggiungiamo i biscotti e sopra le mele insieme con le noci e uvetta
- copriamo con il resto del impasto .
- facciamo bucchi con la forchetta nel impasto e inforniamo (180 °c) .. fino quando sara dorato.

nota : serve cca 75 gr farina in piu' per poter stendere l'impasto

in romana:


Aluatul este din revista practic "carticica pentru Paste"

ingrediente :
400 gr faina ( +75 gr cca pt presarat planseta, sucitorul ...sau dc e prea moale si lipicios aluatul.. se intimpla )
200 gr margarina
7 linguri de apa
1 lingura otet
citiva biscuiti pisati sau gris
4 mere taiate cubulete
2-3 linguri de zahar
scortisoara , stafide , miez de nuca taiat cu cutitul
Se amesteca bine pina devine o coca moale . Se lasa la frigider 30 min. invelita in folie . Se taie in 2 bucati si din prima se intinde o foaie cu sucitorul cit marimea tavii ( a mea era 26x26 ). Cind intindeti foile va mai fii nevoie de faina pe planseta si pe sucitor .. deci mie mi-au mai intrat vreo 75 gr de faina in plus . Dupa ce am intins foaia am mai peticit pe la colturi ca asa sunt eu nu stiu sa fac o foaie frumoasa patratzoasa. Am presarat citiva biscuiti pisati si am continuat cu merele taiate bucatele . Cine vrea poate sa le rada, sa le caleasca inainte .. mie imi plac asa puse direct in placinta. Am acoperit cu cealalta foaie facuta din restul de coca . Am facut gaurele cu furculita .. si la cuptorul gata incalzit la temperatura mica pt multa vreme ( adica pina devine placinta aurie ).

Torta di mele e prugne - Prajitura cu mere si prune






pasta frolla:
200 gr farina
1 albume
170 gr burro
1 cucchiaio acqua
impastiamo e lasciamo a riposare in frigo per 30 minuti.

biscotti ( 1 tazza ) sbricciolati

2 mele
6 prugne

la frutta lavata e tagliata a pezzi.

mettiamo nella teglia la pasta frolla , i biscotti e la frutta e inforniamo insieme con 5-6 cucchiaini di burro per 20 minuti.
prepariamo il ripieno:
250 gr ricotta
2 uova
1 tuorlo
zucchero q.b. per essere dolce ( quasi una tazza )

ammalgamiamo tutto , versiamo la crema di ricotta sopra la frolla e la frutta e inforniamo per altre 30 minuti o fino quando avra un colore



in romana:





Deci aluatul este o pasta frolla, cum ziceam din ochi , cantitati ( cred ): 200 gr faina 1 albus de ou 170 gr unt si cca 1 lingura de apa Am framintat pina a devenit destul de omogen Au urmat biscuitii ( nu stiu citi erau cam o cescuta cred ..)sfarimati ceva mai grosolan ... Si fructele... am avut 2 mere si vreo 6 prune. Merele curatate de coaja, de cotor si taiate cubulete cit unghia. Prunele fara simbure taiate si ele cam de aceeasi marime cu merele. Amestecat intre ele le-am asezat peste biscuiti. Era un strat gros inalt cit marginea de la aluat . Am pus vreo 5-6 virfuri de lingurita de unt ici si colo si am dat la cuptor aluatul , biscuitii si fructele . In cuptorul deja cald , la foc maricel cca 20 min. Adica pina am vazut fructele inmuiate.
Am pregatit crema de brinza:
250 gr urda
2 oua
1 galbenus
zahar din ochi .. cca o ceasca de cafea
am amestecat cu furculita ... Am scos tava din cuptor si am adaugat crema de brinza . Inapoi la cuptor peste 30 min .. adica mai exact pina am vazut ca se coloreaza. Am pudrat cu zahar pudra amestecat cu vanilie .... cind sa racit putin . Este minunata!!!! si prunele ii dau un gust acrisor care se amesteca cu dulcele dn crema de brinza ... e cu adevarat...

Torta alla frutta light - Prajitura cu fructe light

ricetta da : http://www.ilricettariodibianca.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1583

Ingredienti:3 uova100 g zucchero150 g farina 1 bustina lievito per dolci3 mele (oppure 3 pere oppure altri frutti)Procedimento:Nella ciotola impastatrice far montare le uova intere con lo zucchero
Nel frattempo lavare la frutta, sbucciarla e tagliarla a dadini
Aggiungere la farina ed il lievito setacciati nella ciotola e far impastare per 5 minuti
Aggiungere la frutta e mescolare con una paletta
Imburrare e infarinare una teglia oppure ungere uno stampo in silicone e versare il composto livellando la superficie.
Far cuocere in forno già caldo a 180° per circa 35 minuti fino a che la superficie non è bella dorata ed infilando uno stecchino di legno non esce asciutto

in romana:

ingrediente: 3oua 100 g zahar 150 g faina 1 plic de praf de copt pt dulciuri 3 mere ( sau 3 pere sau chiar alte fructe) Procedimento: Intr-un castron se bat ouale intregi cu zaharul
Intre timp spalati fructele, curatati de coaja si taiati cubulete.
Adaugati faina si praful de copt strecurate in castron e amestecati 5 min.
Adaugati fructele si amestecati cu paleta.
Ungeti cu unt si apoi cu faina o tava sau doar ungeti o forma de silicon e varsati inauntru compozitia netezind la suprafata.
Coaceti in cuptorul incalzit deja la 180 pt circa 35 minute pina cind suprafata e aurie si intepind cu o scobitoare din lemn aceasta e uscata.

Fettuccine Alfredo - Fettuccine cu sos Alfredo

200 g di fettuccine
100 g di burro freschissimo
100 ml panna
100 g parmigiano grattugiato a mano e stagionato
noce moscata
sale e pepe q.b.
Fettuccine Alfredo Questa salsa, famosissima negli Stati Uniti, è stata creata nel ristorante Alfredo di via della Scrofa in Roma e conosciuta come linguine al triplo burro. È semplicissima ed è basata su ingredienti freschissimi e di ottima qualità.

Mentre l'acqua bolle, in una capiente padella sciogliete il burro nella panna. Fate cuocere a fuoco basso, non deve bollire, mescolando di tanto in tanto e aggiungete un pizzico di noce moscata.

Scolate le fettuccine ben al dente e versatele nella padella, amalgamate bene, aggiungete il parmigiano, fatelo fondere bene e aggiungete il pepe. Servite subito.

in romana:

200 g de fettuccine ( sunt paste late ca tagliatellele)
100 g unt proaspat
100 ml smintina .. aia dulce italiana .. nu acra ca in RO
100 g parmezan ras
nucsoara
sare si piper cite nevoie
Sosul asta, faimos in SUA, a fost creat in restaurantul Alfredo din via Della Scrofa, Roma si e cunoscut ca Linguine cu unt triplu (linguinele sint ca spaghetele dar strivite ..mai ca o panglicutza .. ). E simpla si se bazeaza pe ingrediente proaspete si de ff buna calitate
In timp ce apa fierbe, intr-o tigaie incapatoare se topeste untul in smintina. Se coace la foc mic, nu tb sa fiarba, se amesteca din cind in cind si se adauga un praf de nucsoara .
Se scurg fettucinele ( fierte "al dente" ) si se rastoarna in tigaie, se amesteca bine, se adauga parmezanul, se topeste bine si se adauga piper ( obligatoriu macinat atunci pe loc ! asta am auzit eu din alta parte ) .

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